Για το παντεσπάνι
5 αβγά ΒΙΟ ΒΛΑΧΑΚΗ
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Για το σιρόπι
150 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φράουλες
Για τη γέμιση
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
Για το γαρνίρισμα:
λίγο αμύγδαλο φιλέ
λίγη σαντιγί
λίγες φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
ΕκτέλεσηΣτο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τις φράουλες και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε τσέρκι ίδιων διαστάσεων. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι. Καλύπτουμε περιφερειακά το τσέρκι με τις φέτες από τις φράουλες. Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και φράουλες. Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε την επιφάνεια και την περιφέρεια με την υπόλοιπη σαντιγί. Καβουρδίζουμε αμύγδαλο φιλέ στον φούρνο στους 160οC για 12 λεπτά.
Καλύπτουμε με το φιλέ όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το τσέρκι.
Tip: Kαλό είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το κόψουμε σε 3 ίσους δίσκους.