Για τη βάση:
50 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
200 γρ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ
200 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA
250 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για γαρνίρισμα:
λίγο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ με Πορτοκάλι
λίγες γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού
ΕκτέλεσηΛιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Τοποθετούμε τη βάση σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση. Αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε, απλώνουμε ταχίνι και γαρνίρουμε με τις γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού.