2 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
1 κρόκος αβγού ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
30 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
240 γρ. γάλα ζεστό
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού, απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ενώ μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη.