200 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕκτέλεσηΣε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει, σταματάμε το ανακάτεμα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας, το χρησιμοποιούμε για να βεβαιωθούμε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 150-160οC. Το σιρόπι πρέπει να είναι «παχύ» και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα άλλο ζεστό κατσαρολάκι προσθέτοντας το χρώμα ή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε μία ποσότητα από την καραμέλα. Η καραμέλα απλώνεται μόνη της και παίρνει στρογγυλό σχήμα (το μέγεθος του κύκλου που θα δημιουργηθεί εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε). Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο μικρά ξυλάκια. Καλύπτουμε το μέρος από το κάθε ξυλάκι που είναι πάνω στην καραμέλα με λίγη ακόμα ποσότητα. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Τα γλειφιτζούρια διατηρούνται για πολύ καιρό μέσα σε σακουλάκια, εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.
Tip: Για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες που έχουν παγωμένη καραμέλα, τις γεμίζουμε με νερό και τις βάζουμε να βράσουν.