125 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
125 γρ. γάλα
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο
ΕκτέλεσηΣε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαστιχέλαιο και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά, έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 116οC. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μαρμάρινη επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το ανακατέψουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35οC. Το μαζεύουμε και το βάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και το χτυπάμε με το φτερό έως ότου η κρέμα γίνει λεία και σφίξει.