200 γρ. βούτυρο LURPAK, παγωμένο
1 αβγό ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
100 γρ. άχνη
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ζάχαρη για ρολάρισμα
ΕκτέλεσηΤεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει στα χέρια. Με τη ζύμη φτιάχνουμε μπαστούνια των 30-35 γρ., τα ρολάρουμε στη ζάχαρη και σχηματίζουμε πλεξούδες. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τα τοποθετούμε πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.