Pate a bombe
300 γρ. σοκολάτα 70% κακάο VALRHONA
400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
110 γρ. γάλα
ΕκτέλεσηΛιώνουμε τη σοκολάτα στους 50-55οC. Ζεσταίνουμε το γάλα, το αδειάζουμε στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μαρίζ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Όταν η θερμοκρασία της σοκολάτας πέσει λίγο (φτάσει τους 45-50οC), ενσωματώνουμε τη μισή παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το pate a bombe και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πάντα απαλά με μια μαρίζ. Γεμίζουμε ποτήρια.