300 γρ. τυρί τσένταρ ARLA τριμμένο
300 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
τριμμένη μοτσαρέλλα ARLA για πασπάλισμα
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γάλα
300 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. ανθό αλατιού
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το τυρί με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και και το γάλα και στο τέλος τα σύκα, το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά.