3 πακέτα tomata baby LUCIA'S FARM
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
3 κλαδάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κλαδάκια ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τον κιμά
Χυμό από 2 τοματάκια
1 κ.σ. ξύδι ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμάκι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. Κύμινο
1κ.σ αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (για να πασπαλίσουμε τα κεφτεδάκια)
Για το τέλος:
2κ.σ Ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το ξύδι, το ψωμί, αλατοπιπερο, κύμινο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί και να απορροφήσει τα αρώματα των μπαχαρικών μέχρι να αδειάσουμε τις ντομάτες baby. Για να αδειάσουμε τις ντομάτες, κόβουμε το πάνω μέρος τους και με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα τους. Τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Έπειτα, στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα, πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο, τοποθετούμε ένα σε κάθε τομάτα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35'.Μολις είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο και σερβίρουμε.