Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
125 ml. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρύο νερό
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Μισό κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ πιπέρι
Για τη γέμιση
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο FARMA XRONA
300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές κέρατο
250 γρ. τυρί τσαλαφούτι
1 κρεμμύδι κόκκινο
10 ντοματίνια Lucia's Farm
Αλάτι
Πιπέρι evripidou.gr
Για τη μπεσαμέλ
80 ml ελαιόλαδο
5 κ.σ. αλεύρι ολικής ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
500ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Για την μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με το σύρμα μέχρι γίνει μια πάστα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Σ ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μπασίνα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το τυρί τσαλαφούτι, τις πιπεριές κομμένες καρέ και ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο μείγμα, τα μισά μπουκετάκια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι τοποθετούμε τη ζύμη μας και απλώνουμε να ανοίξει καλά, φροντίζοντας να φτιάξουμε γύρω γύρω γείσο το οποίο θα κρατήσει τη γέμιση της τάρτας. Ρίχνουμε τη γέμιση στη βάση μας, στολίζουμε με τα υπόλοιπα μπουκετάκια, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.