KitcheN HealthVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Kitchen Health Αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020 07:35

Συνταγή για λεμονάδα σπιτική από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

  Μερίδες: 10  Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Σύντομη περιγραφήΗ Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει λεμονάδα σπιτική.Υλικά

1/2 κιλό θυμαρίσιο μέλι Φιλεντέμ
Χυμό από 20 λεμόνια
Ξύσμα από 5 λεμόνια
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1/2 κιλό καστανή ζάχαρη
5 κλαδάκια δυόσμο

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί χτυπάμε τα 100 γρ. από τη ζάχαρη, το δυόσμο, το μισό ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μισό ξύσμα από τα λεμόνια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ξύσμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και αυτή που χτυπήσαμε στο γουδί και τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να βγουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί ιδανικά για μια νύχτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το μέλι. Μόλις λιώσει το μέλι προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε μια κανάτα ρίχνουμε τη λεμονάδα μας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, γεμίζουμε το 1/3 ενός ποτηριού με λεμονάδα, συμπληρώνουμε κρύο νερό, πάγο και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ