Υλικά για τις μπάρες:
Υλικά για το smoothie (για 1 smoothie):
Αλέθουμε τη βρώμη στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι).
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το Αμυγδαλοβούτυρο Real & Honest, το λάδι καρύδας, το maple syrup, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρόφημα αμυγδάλου, το αλάτι και την κανέλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης (δηλαδή την αλεσμένη βρώμη) και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί πηχτό μείγμα. Πιέζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψάκι ή σκεύος περασμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσει.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα. Το κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε. Φυλάμε όσες περισσέψουν καλυμμένες στο ψυγείο για 5 μέρες.
Για να φτιάξουμε το smoothie ψιλοκόβουμε τη leftover μπάρα, τη ρίχνουμε σε ένα δυνατό blender, περιχύνουμε με το φυτικό ρόφημα της επιλογής μας και πολτοποιούμε καλά. Σερβίρουμε το smoothie αμέσως, πασπαλίζοντας με κανέλα και φιλέ αμυγδάλου.