Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι να βράσει.
Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη μέση, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο των πιπεριών ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Μεταφέρουμε τις ψημένες πιπεριές σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με το σκόρδο, το ξύδι, τα φύλλα βασιλικού και τον μισό κολοκυθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο και 1 μεγάλη κουταλιά από το κατίκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες πέστο.
Μεταφέρουμε το πέστο σε μεγάλο μπολ που να χωράνε και τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο κατίκι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στο μπολ, μαζί με μία κουτάλα από το νερό που έβρασαν και 1-2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο, λίγα επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.