Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό (5L), προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι να βράσει.
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και την κάπαρη και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, “ξύνοντας” τον πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το βαλσάμικο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 200 γρ. Ελαφρύ τυρί ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένα, λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με επιπλέον Ελαφρύ τυρί ΔΩΔΩΝΗ.