Υλικά για το σερβίρισμα:
Ζεσταίνουμε τα 300 ml νερού σε ένα κατσαρολάκι για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. λάδι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ginger (μόνο αν έχουμε επιλέξει φρέσκο) και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τον αρακά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κάρυ, το μπούκοβο και το ginger (αν έχουμε επιλέξει σε σκόνη), σοτάρουμε για 1 λεπτό κι έπειτα προσθέτουμε την Φάβα λεμόνι ΥΦΑΝΤΗΣ.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα, το καυτό νερό καθώς και αλάτι, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να βράσει η γλυκοπατάτα και να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά κάθε τόσο. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε με ξύσμα και χυμό lime ή λεμονιού, γιαούρτι καρύδας ή άλλο γιαούρτι της προτίμησης μας, και λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.