Υλικά για τις πατάτες:
Υλικά για τη σος
Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και μετράμε 10-12 λεπτά. Σουρώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν καλά, τις κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 1 δάχτυλο ελαιόλαδο. Αλατίζουμε τις πατάτες και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά το λάδι βάζουμε τόσες ώστε να μην είναι στριμωγμένες ή να καλύπτουν η μία την άλλη. Τηγανίζουμε για 8 λεπτά γυρνώντας τις συνέχεια και 1 λεπτό πριν τις βγάλουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε ένα κομμάτι σκόρδο και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σος. Βάζουμε την Hellmann’s Vegan Mayo Garlic σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με καπνιστή πάπρικα και τις σερβίρουμε είτε με της σος από πάνω είτε στο πλάι σε μπολάκι.
Εκτέλεση για τις ζεστές ελιές:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις ελιές, το τριμμένο σκόρδο και το μπούκοβο, για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο και την ρίγανη, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ σερβιρίσματος.