Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε 500 γρ. από τη σάρκα τους σε ένα μπολ. Τις πολτοποιούμε πολύ καλά με πιρούνι.
Προσθέτουμε τα 240 γρ. αμυγδαλοβούτυρου, το maple syrup και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μοιράζουμε τις 2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο στην επιφάνεια του. Με το κουτάλι απλώνουμε το αμυγδαλοβούτυρο με κυκλικές κινήσεις και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν ελαφρώς, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Tip: Διατηρούνται για 3 μέρες καλυμμένα στο ψυγείο.