Για τη βάση:
100 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
30 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
150 γρ. μπισκότα τριμμένα
75 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα:
600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
4 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
230 γρ. salted caramel
1 κ.σ. κορν φλάουρ
ΕκτέλεσηΓια τη βάση:
Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. Πιέζουμε τη ζύμη καλά με την παλάμη μας, προσέχοντας να μην υπάρχουν κενά, και δημιουργούμε μία ομοιόμορφη βάση.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και την salted caramel και ανακατεύουμε (όχι πολύ), ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με επιπλέον salted caramel. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.