Υλικά για τη βάση
- 4 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. καρότο
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Υλικά για την επικάλυψη
- 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
ΕκτέλεσηΧτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα 26x10x10 ύψος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Kαλύπτουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα. Διακοσμούμε με φλούδες λεμονιού.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη, μέχρι να σφίξει. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.