- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 400 γρ. βούτυρο κλαριφιέ ARLA
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 200 γρ. κρόκοι αβγών ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κιλό γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κλωναράκι βανίλιας
ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των κρόκων. Το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς δυνατά, έως ότου η κρέμα κοχλάσει. Αδειάζουμε σε ένα επίπεδο, καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ, έως ότου πετύχουμε μία λεία κρέμα.
Κόβουμε το καταΐφι σε μικρά κομμάτια και το ξεχωρίζουμε (ξάνουμε) με τα χέρια μας. Το ανακατεύουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Το απλώνουμε σε δύο ταψιά 25x40 εκ. Το πιέζουμε με την παλάμη μας πολύ καλά προς τα κάτω, αποφεύγοντας τα κενά και προσπαθώντας να είναι ομοιόμορφο. Βουτυρώνουμε το καταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά, έως ότου πάρει ξανθό σκούρο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Με προσοχή αναποδογυρίζουμε τα χλιαρά φύλλα καταϊφιού σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τα κόβουμε στη μέση. Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία ίσα μέρη. Απλώνουμε την κρέμα στο ένα φύλλο, σκεπάζουμε με το επόμενο, συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με φύλλο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Tip: Σοκολατένια κρέμα
Αν προτιμάτε τη σοκολατένια κρέμα, ρίχνετε 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο όταν είναι ζεστή η κρέμα.