Για το ραβανί:
6 αβγά αχυρώνα ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι
Υλικά για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
ΕκτέλεσηΧτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Με τη βοήθεια κορνέ μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά τσέρκια, φορμάκια ή ποτηράκια του espresso, αφήνοντας κενό ένα δάχτυλο από την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά.
Για το σιρόπι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε.
Σιροπιάζουμε τα ραβανί ζεστά. Τα σερβίρουμε με τη βελούδινη κρέμα με γεύση μαστίχα.