180 γρ. βούτυρο LURPAK
100 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
3 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
200 γρ. ζάχαρη καστανή
85 γρ. αλεύρι
360 γρ. ξηροί καρποί (π.χ. σταφίδες, κράνμπερις, φιστίκι)
ΕκτέλεσηΛιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά. Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αβγών. Ρίχνουμε το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χάρτι τον πάτο ενός ταψιού διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά.
Συνοδεύουμε με σος ζεστής σοκολάτας (βλ. συνταγή «Σος ζεστής σoκολάτας»).