- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 4 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
- 400 γρ. αμυγδαλόπαστα
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
ΕκτέλεσηΛιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα ή στα μικροκύματα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την αμυγδαλόπαστα. Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν με την αμυγδαλόπαστα. Προσθέτουμε το βούτυρο και στο τέλος το κορν φλάουρ. Με αλουμινόχαρτο δημιουργούμε έναν πάτο, πάνω στον οποίο τοποθετούμε ένα χαμηλό τσέρκι ύψους 3 εκ. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.
Tip: Αντί να βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε φορά τα σκεύη που πρόκειται να βάλουμε στον φούρνο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα έχουμε έτοιμο κάθε φορά που θα το χρειαζόμαστε. Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα και προσθέτουμε 45-50 γρ. αλεύρι (2 κ.σ.), ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Κάθε φορά που το χρειαζόμαστε, το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια με πινέλο αλείφουμε το σκεύος.