Συνταγή για ιταλικά cannoli με κρέμα και βερίκοκα από την Κατερίνα Λένη
Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει ιταλικά cannoli με κρέμα και βερίκοκα. Υλικά για το cannoli: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 70 γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 60 ml κρασί μαρσάλα, 2κ.σ. άχνη ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα, 1 πρέζα αλάτι, 2 λίτρα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι και 6-8 φορμάκια για τα cannoli. Υλικά για τη γέμιση: 350 γρ. τυρί ρικότα, 400 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά, 1 λοβό βανίλιας, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 4-5 βερίκοκα, 1 κουτί φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.