Γλυκές Αλχημείες αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλος της οποίας έγινε πριν 40 χρόνια και η Ελλάδα! Μαγειρικές συνήθειες, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα και πολλή έμπνευση «ταξιδεύουν» ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπους στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει το κλασικό δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst, το dream cake, Madeleines, τα διάσημα αφράτα κεκάκια από τη Γαλλία, αμυγδαλωτό από την Ελλάδα και μια εντυπωσιακή black forest, με σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη σαντιγί και λαχταριστά αγριοκέρασα, που έρχεται από τη Γερμανία στο τραπέζι μας.