1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια (με κόκαλο και πέτσα)
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
200 γρ. γαλέτα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας ανάμεικτα μυρωδικά (φασκόμηλο, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
ανθός αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
πιπέρι
Για τη συνοδευτική σαλάτα:
φρέσκα φασολάκια, ντοματίνια, μανιτάρια, τρυφερά σαλατικά
Για να γίνει πιο ζουμερό το κοτόπουλο, μαρινάρετέ το από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με αλάτι και ζάχαρη. Διαλύστε σε 4 λίτρα νερό, 30 γρ. αλάτι και 50 γρ. ζάχαρη, βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και την επόμενη ημέρα, στραγγίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς να τα ξεπλύνετε και βάλτε τα στην μαρινάδα με το γιαούρτι. Για να την ετοιμάσετε, ανακατέψτε το γιαούρτι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, τη πάπρικα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη παρμεζάνα και περάστε τα από τη γαλέτα.
Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψί και ραντίστε τα με λίγο λάδι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά. Πριν τα σερβίρετε πασπαλίστε τα με τον μαϊντανό. Συνοδέψτε τα με σαλάτα με βρασμένα φρέσκα φασολάκια, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, ντοματίνια και τρυφερά σαλατικά με λαδολέμονο.