Ως χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής που βρέχεται και από τη Μεσόγειο στα βόρεια, και από την Ερυθρά Θάλασσα στα ανατολικά, η κουζίνα της Αιγύπτου συνδυάζει γεύσεις της Μέσης Ανατολής με μεσογειακές επιρροές. Σήμα κατατεθέν το φαλάφελ ή ταμέγια (κάτι σαν τους δικούς μας ρεβιθοκεφτέδες), το κόσαρι (kushari) το λαϊκό αιγυπτιακό πιάτο που περιλαμβάνει κοφτό μακαρονάκι με ρύζι, φακές, ρεβύθια και το σαουέρμα, κάτι σαν το δικό μας γύρο κοτόπουλου. Στην Αίγυπτο ο μπουφές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με υπηρεσίες all inclusive περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και κυρίως χωρίς να κοστίσει και πολύ.