Ο Σπύρος Κούφαλης παρουσιάζει μία γλυκιά ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και απλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Όλα ξεκίνησαν το 1968 όταν οι δύο συνεργάτες Φαίδων Γραμματικόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος άνοιξαν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Η υπέροχη γεύση, η ποιότητα αλλά και οι μοναδικές συνταγές των προϊόντων οδήγησαν τον Φαίδωνα στο να καταστεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου της στην Ελλάδα με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Ο σημερινός επικεφαλής της εταιρείας, Στάθης Γιαχανατζής, διηγείται την ιστορία της στον Σπύρο Κούφαλη.