Συνταγή για το γλυκό της Καθαράς Δευτέρας: Νηστίσιμη βενετσιάνικη μάσκα από τον Χρήστο Βέργαδο
Ο Χρήστος Βέργαδος φτιάχνει το γλυκό της Καθαράς Δευτέρας: Μία νηστίσιμη βενετσιάνικη μάσκα με μακεδονικό χαλβά και μακεδονικό ταχίνι. Υλικά: 300 γρ. μακεδονικό ταχίνι, 300 γρ. μακεδονικός χαλβάς με κακάο, 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. Για τη γέμιση: 50 γρ. αμύγδαλο άσπρο χοντροκομμένο. Για την επικάλυψη: 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.