200 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό βιολογικό ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
ΕκτέλεσηΤεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, στο μίξερ. Ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Ρίχνουμε τα ¾ της ζύμης στο ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μικρή ποσότητα μαρμελάδας, αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.