Ο Στέλιος Παρλιάρος μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας ένα υλικό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί: τη σοκολάτα. Φτιάχνει μια ψητή τούρτα σοκολάτας και για να την «απογειώσει», δημιουργεί μια κρεμ ανγκλέζ και τη ρίχνει πάνω της. Στο πρώτο Master class της εκπομπής, ο Στέλιος Παρλιάρος μας μαθαίνει όλα τα μυστικά της αμυγδαλόπαστας, δημιουργώντας μια αμυγδαλόπιτα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Κι επειδή στη ζαχαροπλαστική δεν πετάμε τίποτα, ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει πώς ακόμα και ένα παντεσπάνι που δεν ψήθηκε καλά ή ένα κέικ που περίσσεψε, μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο εντυπωσιακό γλυκό, όπως τα τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι.