1 πακέτο πένες
500 γρ. ντοματίνια
3 κολοκυθάκια
2 κόκκινες πιπεριές
1 μελιτζάνα
ελαιόλαδο
ανθός αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
για τη σάλτσα φέτας:
150 γρ. φέτα τριμμένη
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πολτός πράσινης ελιάς
1 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Υλικά για για κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά:
1 πακέτο σπαγγέτι
500 γρ. γαρίδες
500 γρ. μύδια ψίχα
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
12 ντοματίνια
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
3-4 κλωναράκια φρέσκος βασιλικός
ανθός αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Εκτέλεση για πένες με ψητά λαχανικά και σάλτσα φέτας με ρίγανη:
Ετοιμάστε τα λαχανικά για ψήσιμο: Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και την μελιτζάνα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, περιχύστε τα με ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ψήστε τα στους 220ο για 15 λεπτά.
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν για τη σάλτσα φέτας.
Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα τηγάνι και προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και μετά ρίξτε τις πένες και ανακατέψτε.
Σερβίρετε τις πένες με τα ψητά λαχανικά.
Εκτέλεση για κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά:
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά συντομότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίστε το, ραντίστε το με ελαιόλαδο και αφήστε το να στραγγίσει και να κρυώσει.
Καθαρίστε τις γαρίδες και βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Αχνίστε τα μύδια σε κλειστή κατσαρόλα με ελάχιστο νερό.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 6 κουταλιές ελαιόλαδο με 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο, τον πολτό σκόρδου, την παρμεζάνα και 2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Ανακατέψτε το βρασμένο σπαγγέτι με το ντρέσινγκ, τα θαλασσινά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά, Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά, Μερίδες: 4, Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια