Συνταγή για μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με πέστο φυστικιού και καλοκαιρινά λαχανικά από την Ντίνα Νικολάου
Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με πέστο φυστικιού και καλοκαιρινά λαχανικά. Υλικά: 1.300 -1.500 γρ. μοσχάρι από σπάλα (ζητάμε από το χασάπη να μας το ανοίξει για ρολό σε παραλληλόγραμμο κομμάτι), 150 ml γλυκό μοσχάτο Σάμου, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη, χυμό από 2 πορτοκάλια, 80 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καλοκαιρινά λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκύθια κ.λπ.) κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Για το πέστο: Φύλλα από 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό, φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης αλατισμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, 60 γρ. παρμεζάνα, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι.