02-12-2024

«OPEN KITCHEN», με την Ντίνα Νικολάου - Τι θα μαγειρέψουμε αυτή την εβδομάδα

OPEN Kitchen - ΕΚΠΟΜΠΗ - ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το «OPEN KITCHEN» έρχεται καθημερινά στις 16:50, με τα πιο νόστιμα πιάτα και τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις!

Η Ντίνα Νικολάου ανανεωμένη, με φρέσκες ιδέες και αστείρευτη διάθεση, μπαίνει στην ολοκαίνουργια κουζίνα της και θα μας κρατάει καθημερινά συντροφιά με τα πιο απλά, αλλά και τα πιο γευστικά μαγειρέματα.

Η εβδομάδα ξεκινά σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, με μια εξαιρετική συνταγή, αφράτα ελιοψωμάκια από κίτρινο αλεύρι. Στη συνέχεια, ο διαιτολόγος μας Δημήτρης Γρηγοράκης, μας δείχνει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα μέσω της διατροφής και τέλος η Ντίνα μας φτιάχνει τις πιο ακαταμάχητες σπιτικές μπάρες γεμάτες ενέργεια και νοστιμιά, με χουρμάδες ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα.

Την Τρίτη, μια απολαυστική κοτοσαλάτα με ρόδι θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή. Στη συνέχεια,  μια εντυπωσιακή σπιτική λεμονάδα θα δροσίσει τους καλεσμένους σας. Τέλος, τα cookies με κράνμπερις και φυστίκια Αιγίνης θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να παραμιλούν.

Την Τετάρτη, η αγαπημένη μας σεφ, μας φτιάχνει ένα αλμυρό cheesecake με την ήπια πικάντικη γεύση από σαλάμι σαντζιοβίνο.  Στη συνέχεια, η τέχνη του Art de laTable, φέρνει την αρμονία της φύσης στο τραπέζι του σπιτιού μας, και τέλος, η Ντίνα μας γλυκαίνει με ένα πεντανόστιμο μπριός με βελούδινη γέμιση από πραλίνα σοκολάτας.

Την Πέμπτη, το μενού έχει γλυκοπατάτες, αλλά όταν αυτές συνδυάζονται με φέτα και σάλτσα BBQ, η νοστιμιά απογειώνεται. Στη συνέχεια, ο Πέτρος Πανούτσος, ειδικός σε θέματα βιολογικών και παραδοσιακών καλλιεργειών, μας δείχνει πως να καλλιεργήσουμε ραδίκια, παντζάρια και σπανάκι στη γλάστρα του σπιτιού μας και τέλος, η Ντίνα μοιράζεται μαζί μας το μυστικό για τα πιο αρωματικά και αφράτα κεϊκάκια με ροζ γκρέιπφρουτ.

Η εβδομάδα κλείνει με ένα ταξίδι στη γειτονική Ιταλία, με την πεντανόστιμη πολέντα που θα συνοδεύεται από το φίνο αλλαντικό, coppa. Στη συνέχεια, η Ντίνα προτείνει μια εξαιρετική επιλογή για δροσερό ποτό χωρίς αλκοόλ, mocktail με ρόδι, πορτοκάλι και μαστίχα και για το τέλος απολαμβάνουμε μια λαχταριστή μακαρονόπιτα με πλούσια γέμιση από σπανάκι.

«OPEN KITCHEN», με την Ντίνα Νικολάου καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16:50