EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 18 Μαΐου 2021 11:37

Συνταγή για χειροποίητα τορτελίνι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει χειροποίητα τορτελίνι. Υλικά για την ζύμη της φρέσκιας πάστας: 200 γρ. αλεύρι τύπου 00, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, 3 ολόκληρα αυγά, 3 κρόκους αυγών, επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα. Υλικά για την γέμιση: 600 γρ. ανθότυρο, 2-3 σκελίδες μαύρο σκόρδο, ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ξύσμα από ½ λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για την σύνθεση: 200 γρ. βούτυρο, 200 γρ. παρμεζάνα, 300 ml κρέμα γάλακτος.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑΖΥΜΑΡΙΚΑΤΟΡΤΕΛΙΝΙ