EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 12:08

Συνταγή για πρασόπιτα με πικάντικο ντιπ φέτας από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει πρασόπιτα με πικάντικο ντιπ φέτας. Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 6 μεγάλα πράσα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 καρότα, μαϊντανό, άνηθο, 2 αυγά, 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και τα φύλλα, σουσάμι για το πασπάλισμα. Για το ντιπ φέτας: 80 γρ. λιαστή ντομάτα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, μπούκοβο, 50 ml ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκος άνηθος.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ