EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 12:06

Συνταγή για παραδοσιακό μουσακά από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει παραδοσιακό μουσακά. Υλικά: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 50 ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 κ.σ. πελτέ, 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ, 1 βάζο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 3-4 κόκκους μπαχάρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1 πρέζα ζάχαρη, 5-7 μελιτζάνες μεγάλες, 5-7 κολοκύθια μεγάλα, 5-7 πατάτες μεγάλες, 5-7 ντομάτες μεγάλες, σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι, 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, τριμμένη φρυγανιά, αρωματικά βότανα, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για μπεσαμέλ: 150 γρ. βούτυρο, 150 γρ. αλεύρι, 1.500 ml γάλα πλήρες, 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 3 κρόκους αυγών, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ