Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 12:54Συνταγή για λαζάνια με μοσχαρίσιο ραγού από τον Γιώργο Παπακώστα
Ο Γιώργος Παπακώστας φτιάχνει λαζάνια με μοσχαρίσιο ραγού. Υλικά για το ραγού: 1,5 κιλό μοσχάρι στήθος ή μοσχάρι για κοκκινιστό κομμένο σε ίδιου μεγέθους κομμάτια, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα καρότο ψιλοκομμένο, 1 σέλερι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. τομάτα πελτέ, 1 κούπα κόκκινο κρασί, 800 γρ. τομάτα αποφλοιωμένη, 1/2 κούπα ζωμό και 3 κοτσάνια θυμάρι. Υλικά για μπεσαμέλ: 4 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. αλεύρι, 3 κούπες γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. Υλικά για λαζάνια: 2 κουτιά λαζάνια και 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη.