Εμείς αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022 18:04

Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει σιροπιαστή σοκολατόπιτα. Υλικά για το σιρόπι: 600 γρ ζάχαρη, 400 νερό, 100 γρ κακάο σε σκόνη, 200 ml νερό. Υλικά: 300 γρ βούτυρο φρέσκο τύπου Ολλανδίας (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος), 350 γρ ζάχαρη, 6 αυγά, 260 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ, 100γρ κακάο σε σκόνη, 1 σφηνάκι κονιάκ, 200 ml γάλα, 1 βανίλια σκόνη. Για την επικάλυψη σοκολάτας: 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γρ κρέμα γάλακτος, 50 γρ βούτυρο φρέσκο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ