Εμείς αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 17:41

Συνταγή για φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα χαρουπιού από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα χαρουπιού. Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας: 1 κιλό γλυκοπατάτες, 150 γρ. βούτυρο, 15 γρ. αλάτι, 1 γρ. πιπέρι, 2 γρ. ξύσμα λάιμ, 10 γρ. χυμό λεμόνι. Υλικά για το κοτόπουλο: 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, 5 γρ. αλάτι, 1 γρ. πιπέρι, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο, 20 γρ. βούτυρο. Για τη σάλτσα: 50 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, 50 γρ. χαρουπόμελο, 100 γρ. μαυροδάφνη, 100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο, 30 γρ. βούτυρο, 3 γρ. αλάτι, 30 γρ. ελαιόλαδο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ