OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 09 Ιουλίου 2022 13:01Συνταγή για μπριάμ φούρνου με κρέμα γιαουρτιού – φέτας από την Ντίνα Νικολάου
Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει μπριάμ φούρνου με κρέμα γιαουρτιού – φέτας. Υλικά συνταγής για το μπριάμ: 500 γρ. κολοκύθια, 600 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, 500 γρ. πατάτες, 500 γρ. ντομάτες, 2 πιπεριές πράσινες κέρατο, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 2 κρεμμύδια ξερά, 2 σκελίδες σκόρδο, 300 γρ. σάλτσα ντομάτας, ½ ματσάκι μαϊντανό, 150 ml ελαιόλαδο, 40 ml πετιμέζι, 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή και 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό. Για την κρέμα: 70 γρ. βούτυρο, 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 500 ml γάλα, χλιαρό, 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 300 γρ. φέτα, 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.