OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2022 12:15

Συνταγή για Red velvet cake με φράουλες από τον Ευάγγελο Χασιώτη

Ο pastry chef, Ευάγγελος Χασιώτης, ετοιμάζει Red velvet cake με φράουλες . Υλικά για παντεσπάνι: 500γρ αλεύρι μαλακό (κόκκινο), 280γρ ηλιέλαιο, 360γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κ.γ. baking powder, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα βανιλίνη, 6 αυγά, 150 γρ πουρέ παντζάρι στο μουλτι ή 1 κ.λ. βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, 120 γρ λάδι εξαιρετικό παρθένο. Για το στήσιμο - Κρέμα ζαχαροπλαστικής: 250 ml γάλα, 1 πρέζα βανιλίνη, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 25-30γρ κορν φλάουρ, 2 κρόκους αυγού, 1 κ.σ. βούτυρο. Για τη σαντιγί: 1 φυτική σαντιγί (700γρ) , 500 γρ φρέσκια φράουλα, 300 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο με μια κούπα κονιάκ, 500γρ πουρέ φράουλας.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ